Kanelbullar utan socker, kanelbullens dag.
 
 
Lagom till kanelbullens dag bakade jag kanelbullar utan socker! De var ganska kletiga att göra, men jag använde mig av lite extra kokosnötsmjöl för att rulla bullarna. Toppade med hackad mandel. Supergoda!
 
Jag använde mig av 56 kilos recept.
 
5 msk sötning
4 hela ägg
1 dl mjölk (jag använde grädde)
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 krm vaniljpulver
1 tsk kardemumma
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Fyllning:

100 gram riktigt mjukt smör
2 msk kanel
1 krm vaniljpulver
1,5 msk sötning

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötning poröst och luftigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke/skål och rör ner. Tillsätt mjölken.
Låt stå ca 10 min. Olja två bakplåtspapper och lägg degen på den ena med det andra pappret över. Kavla ut till en lagom tjock rektangel (inte för tunn). Ta bort översta pappret.
Blanda smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, bred ut försiktigt.
Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflisor på.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.